18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Potrawy na Wigilię i nie tylko w wykonaniu dziennikarzy Naszego Miasta

KS
KS
Na co dzień kieruje naszą wesołą i odrobinę szaloną gromadką. Trzeba przyznać, że ma znakomity gust i wie co dobre, bo to ona nas wypatrzyła i wybrała byśmy informowali Was o najważniejszych wydarzeniach w całym województwie. Dziś występuje nieco w innej roli - przewodzi naszym kulinarnym zmaganiom. Sylwia Szewc - z-ca redaktora naczelnego Kuriera Lubelskiego i szef NaszeMiasto.pl w województwie lubelskim chciała się podzielić z Wami przepisem na śledzie tradycyjne. 

Składniki: 
5 płatów śledzi
1 duża cebula
5-6 ogórków korniszonych
10 średnich grzybków marynowanych
olej, pieprz, sól

Śledzie namaczamy w wodzie. Po ok. godzinie odsączamy, dzielimy każdy z płatów na 5-6 kawałków. Odstawiamy. 
Przygotowujemy sałatkę do śledzi. Kroimy w kostkę cebulę, ogórki i grzybki. Posypujemy to pieprzem, odrobiną soli, dodajemy dużo oleju i wszystko dokładnie mieszamy. 
W słoiku na dnie układamy kilka kawałków śledzi, na nie kładziemy naszą sałatkę, potem znów kładziemy warstwę śledzi, sałatkę i tak na zmianę aż słoik się zapełni. Na wierzch całości możemy jeszcze polać olej. Potem zakręcamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce. Nasze śledzie z sałatką będą najlepsze jeśli postoją w chłodnym miejscu co najmniej dzień. 

Smacznego!
Na co dzień kieruje naszą wesołą i odrobinę szaloną gromadką. Trzeba przyznać, że ma znakomity gust i wie co dobre, bo to ona nas wypatrzyła i wybrała byśmy informowali Was o najważniejszych wydarzeniach w całym województwie. Dziś występuje nieco w innej roli - przewodzi naszym kulinarnym zmaganiom. Sylwia Szewc - z-ca redaktora naczelnego Kuriera Lubelskiego i szef NaszeMiasto.pl w województwie lubelskim chciała się podzielić z Wami przepisem na śledzie tradycyjne. Składniki: 5 płatów śledzi 1 duża cebula 5-6 ogórków korniszonych 10 średnich grzybków marynowanych olej, pieprz, sól Śledzie namaczamy w wodzie. Po ok. godzinie odsączamy, dzielimy każdy z płatów na 5-6 kawałków. Odstawiamy. Przygotowujemy sałatkę do śledzi. Kroimy w kostkę cebulę, ogórki i grzybki. Posypujemy to pieprzem, odrobiną soli, dodajemy dużo oleju i wszystko dokładnie mieszamy. W słoiku na dnie układamy kilka kawałków śledzi, na nie kładziemy naszą sałatkę, potem znów kładziemy warstwę śledzi, sałatkę i tak na zmianę aż słoik się zapełni. Na wierzch całości możemy jeszcze polać olej. Potem zakręcamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce. Nasze śledzie z sałatką będą najlepsze jeśli postoją w chłodnym miejscu co najmniej dzień. Smacznego! Sylwia Szewc
Kochani, to już nasze kolejne wspólne święta. Zwykle, my dziennikarze, nie mamy okazji, by się z Wami podzielić czymś bardziej osobistym. Jednak, gdy przychodzą Święta Bożego Narodzenia, podajemy Wam kilka naszych sprawdzonych przepisów na potrawy na Wigilię. W tym roku, zgodnie z taką naszą małą tradycją, prezentujemy swoje przepisy na wyśmienite, naszym zdaniem, potrawy i smakołyki. Mamy nadzieję, że kogoś z Was zainspirujemy.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na chelm.naszemiasto.pl Nasze Miasto