MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Członkinie partii Razem przedstawiły w Krakowie postulaty pracownicze

NOWE
Członkinie partii Razem przedstawiły w Krakowie postulaty pracownicze

Kolejna zamknięta ulica w centrum Kielc. Rozpoczyna się remont Silnicznej [ZDJĘCIA]

Kolejna zamknięta ulica w centrum Kielc. Rozpoczyna się remont Silnicznej [ZDJĘCIA]

Polecamy

Łukasz Sagan pobiegnie w Grecji. Do pokonania dystans 166 kilometrów

Łukasz Sagan pobiegnie w Grecji. Do pokonania dystans 166 kilometrów

Nowa miotła dopiero się rozpędza. Zamojskie TBS ma nowego szefa

Nowa miotła dopiero się rozpędza. Zamojskie TBS ma nowego szefa

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało