MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Wykład tylko dla dorosłych i Noc Muzeów w Grudziądzu. Program na weekend

NOWE
Wykład tylko dla dorosłych i Noc Muzeów w Grudziądzu. Program na weekend

GP na żużlu. Zmarzlik: Było mega stresująco! Vaculik: Najlepsza jaką pamiętam!

O TYM SIĘ MÓWI
GP na żużlu. Zmarzlik: Było mega stresująco! Vaculik: Najlepsza jaką pamiętam!

Polecamy

Wspomnienie o dr Bogumile Sawie, która Zamościowi poświęciła całe, naukowe życie

Wspomnienie o dr Bogumile Sawie, która Zamościowi poświęciła całe, naukowe życie

Marta Pfeifer została drugim wiceprezydentem Zamościa

Marta Pfeifer została drugim wiceprezydentem Zamościa

Gdy leje się z nosa, winna może być alergia. Tak odróżnisz, jaki to katar

Gdy leje się z nosa, winna może być alergia. Tak odróżnisz, jaki to katar